HISPACK 2009-resultats d’una edició marcada per la crisi

La crisi econòmica ha estancat la demanda de la Indústria de l’envàs i embalatge i ha condicionat els resultats quantitatius dels expositors de la passada edició d’Hispack, segons es desprèn dels estudis d’opinió sobre el saló presentats als membres del Comitè Organitzador, en una reunió celebrada a la Fira de Barcelona el passat 26 d’octubre. Malgrat la conjuntura, el 72% de les empreses participants es mostren satisfetes amb la seva participació i destaquen especialment la qualitat del visitant d’Hispack.

El president del Comitè Organitzador d’Hispack, Javier Riera-Marsá, va explicar que el desenvolupament general del saló “va ser bo, malgrat la situació econòmica” i va assegurar que “la unió de forces amb la fira de tecnologia alimentari va contribuir a atreure més visitants”. De fet, el 89% dels visitants aproven la celebració d’ambdós esdeveniments.

Les xifres de 2009
El director del saló, Xavier Pascual, va recordar les xifres de la passada edició d’aquest saló que organitza Fira Barcelona amb la col·laboració de Graphispack Associació. Hispack 2009 va reunir a 1,166 empreses de 31 països. D’aquestes, 650 eren expositors directes, això és, amb stand, i 516 representats. El saló va ocupar 53,498m2 nets en els pavellons 1, 2, 3 i 4 del recinte Gran Via. Així mateix, la convocatòria conjunta d’Hispack & Bta va registrar 52,884m2 visitants, un 30% més en relació amb el nombre de professionals que va atreure Hispak per sí solament al 2006.

En relació als estudis d’opinió d’expositors i visitants que habitualment realitza el departament d’Investigació i Estratègia de Mercat de Fira de Barcelona, Pascual explicà que “si es té en compte que pel 70% dels expositors el principal motiu de participació era contactar amb nous clients, promocionar productes i formalitzar comandes de compra, als resultats ha passat significativament l’impacte de l’actual situació econòmica i el fet que les empreses dels sectors de demanda estan retardant o cancel·lant inversions”. Encara així més de la meitat de les empreses participants van declarar haver complert amb els seus objectius de participació.

D’altra banda, els expositors han valorat especialment la qualitat dels contactes comercials realitzats en Hispack 2009. En aquest sentit, un 69% dels expositors assegura que participarà en el saló de 2012, mentre que un 22% considera que és aviat per valorar-ho.

El director d’Hispack es va referir també al lideratge d’Hispack com un dels valors més benvolguts per les empreses expositores ja que “el saló està plenament identificat amb l’oferta de la indústria del packaging, és el més representatiu”. D’aquesta manera, el 91,5% dels expositors considera rendible estar present a la fira.

Perfil del visitant
Del total de visitants acreditats a Hispack, va haver-hi 49,168 espanyols i 3,716 estrangers. Gairebé el 62% dels visitants nacionals procedien de Catalunya, el 9% de la Comunitat Valenciana; el 6% Madrid; el 4% d’Andalusia; el 3% del País Basc i la resta va correspondre a les altres comunitats autònomes. En quan a assistents forans, la xifra va augmentar un 33% respecte a la passada edició. Portugal, Alemanya, França i Itàlia van ser els principals països de procedència, encara que es va apreciar un augment de professionals de països mediterranis com Grècia o Tunísia i d’Europa d’Est.

El 55,5% dels enquestats va manifestar que va acudir al saló per informar-se sobre novetats i contactar amb els seus proveïdors. El 38% va declarar el seu interès per conèixer l’evolució del mercat i les tendències del sector. D’acord amb la situació econòmica, es va reduir a la meitat respecte al 2006 el percentatge de visitants que el seu principal objectiu era realitzar comandes.

Els visitants van atorgar una alta puntuació a la quantitat i qualitat dels contactes realitzats, així com a la representativitat de l’oferta. D’altra banda, el visitant d’Hispack mostra una elevada fidelitat: el 77% va declarar haver assistit al saló en anteriors ocasions i el 95% va assegurar que tornarà al saló a la seva edició del 2012.

Activitats ben valorades
A Hispack 2009 es van celebrar gairebé una trentena d’activitats organitzades pel saló, associacions sectorials i empreses en les quals van participar més de 2,200 professionals. Per a Javier Riera-Marsá, “les jornades tècniques han estat un bon reclam per mostrar les últimes tendències del sector i han contribuït a implicar a diferents col·lectius de demanda al saló. És un aposta que cal reforçar en edicions esdevenidores”.

La propera convocatòria del Saló Internacional d’Embalatge, Hispack, serà al 2012.

 
  • logo robopac
  • logo systempack
  • logo controlox
  • tlm
  • kuka-log
  • Bostik
  • Graco
  • logo ranpak
^
0
    0
    Tu cesta
    Tu cesta está vacíaVolver a la tienda
      Calculate Shipping
      Apply Coupon
      Te faltan para conseguir un 10% de descuento en tu cesta.
      Descuento exclusivo para materiales de embalaje. No aplica en pedidos con maquinarias.