Les 5 claus per a l’automatització de processos de final de línia

L’automatització del final de línia ja no es tracta d’una opció només assolible per les grans empreses. El continu desenvolupament de maquinària i la contínua innovació en sistemes de manipulació han aconseguit transformar el panorama industrial. Són moltes les opcions a l’hora d’automatitzar processos. Per això, és necessària una sistemàtica clara de desnvolupament i execució de projectes.

La nostra experiència acumulada de 30 anys dedicats a l’optimització de processos d’embalatge ens ha permès desenvolupar una metodologia sòlida per a l’automatització de processos i l’execució de solucions orientades a les necessitats del client. Per això, et facilitem 5 claus d’èxit per al moment d’automatitzar.

1. Identificar necessitats reals del client. És necessari entendre i analitzar el procés productiu del client i definir no només què i com es fabrica sinó també per què es fabrica d’aquesta manera. Eines com els diagrames de flux i els diagrames de causa-efecte ens ajuden a establir una visió clara de quins processos hem de solucionar amb la nostra automatització.

2. Dimensionar la instal·lació d’acord amb la capacitat de procés i evitar els colls d’ampolla. A l’hora d’integrar elements diferents en un mateix sistema productiu s’ha de tenir en compte quines són les capacitats individuals de cadascun dels elements que el componen. Per evitar els colls d’ampolla és fonamental assegurar que cadascun dels processos absorbeixi els volums productius dels processos anteriors.

3. Elements d’acumulació i buffers per evitar la parada completa de la línia. En presència de sistemes de fabricació en sèrie i llargues línies de treball és necessari dimensionar elements d’acumulació per disposar d’alimentació contínua en tot el procés. L’acumulació i els buffers ens ajuden a compensar diferents ritmes de treball així com prevenir parades a tota la línia.

4. Canviar la percepció d’operari manipulador a controlador de línia. A través de la identificació de feines s’han de detectar les operacions que no aporten valor per automatitzar-les i tenir l’operari disponible per completar feines de supervisió. El canvi de rol de l’operari és fonamental perquè sigui l’encarregat del control del procés i ajudi a evitar parades.

5. Dissenyar la instal·lació a favor de la seguretat laboral. La incorporació d’elements autònoms requereix la incorporació de sistemes de protecció. Elements de tancat, sensors i parades d’emergència permeten el treball cooperatiu entre home-màquina i ens ajuden a evitar tot tipus de risc laboral.

Tenint en compte tots aquests criteris, Controlpack ha desenvolupat l’aplicació Pack & Box per a l’automatització dels processos de final de línia. Mitjançant l’adaptació de maquinària d’embalatge als processos de final de línia som capaços d’aportar solucions automàtiques a les necessitats dels nostres clients.

 

 

 
  • logo robopac
  • logo systempack
  • logo controlox
  • tlm
  • kuka-log
  • Bostik
  • Graco
  • logo ranpak
^
0
    0
    Tu cesta
    Tu cesta está vacíaVolver a la tienda
      Calculate Shipping
      Apply Coupon
      Te faltan para conseguir un 10% de descuento en tu cesta.
      Descuento exclusivo para materiales de embalaje. No aplica en pedidos con maquinarias.