Podi a Nova York per al corredor Controlpack

Podi per al corredor Controlpack en els World Police & Fire Games 2011

Carlos Callarissa, un dels 6 bombers del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre que va participar en els World Police & Fire Games (WPFG), que s’han celebrat aquest any a Nova York, ha tornat de terres nord-americanes amb medalles de plata i bronze, en les proves de ciclisme (criterium i crono escalada)

Els considerats Jocs Olímpics de Policies i Bombers, és una competició que reuneix anualment als millors esportistes dins d’aquesta professió, i en la qual el corredor Controlpack ja ha guanyat en anteriors edicions.

En aquests termes s’expressava pel Diari Ebre de Tarragona abans de partir a Nova York

En quines modalitats participa en els jocs?
Sempre he practicat el ciclisme i em presento per aquest esport. El públic creu que el ciclisme només és carretera, però no és així. Jo participo en cinc proves diferents.

L’objectiu és repetir les medalles aconseguides a Austràlia i Canadà?
Aquesta és una qüestió que va arribar a preocupar-me molt, però vaig pensar: jo no em guanyo la vida amb aquestes competicions, vaig a gaudir, a fer-ho tan bé com sigui possible, defensar els patrocinadors i si guanyo medalles, estupend.

Com se sufraga el viatge?
Cada participant ha de buscar-se per si mateix la manera de finançar-se les despeses d’anar als jocs, en aquest sentit, haig d’agrair la col·laboració de les empreses Controlpack i Hotel Nova Sénia, de La Sénia. El Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya va editar un calendari en el qual sortíem alguns dels bombers voluntaris en pla ‘Full Monty’ amb la finalitat de recaptar fons destinats a sufragar part de les despeses dels quals viatgem a Nova York. La Generalitat només facilita canvis de torns o de vacances per poder assistir. En tornar dels jocs de Vancouver, la Delegació del Govern als Terres de l’Ebre ens va oferir un petit homenatge al bomber Jordi Bort, d’Alcanar, i al meu en reconeixement per les medalles que aconseguim.

De quina manera compagina el seu treball amb l’entrenament?
Cada any em trec la llicència de ciclisme i competeixo a nivell regional durant tot l’any. Planifico la temporada en funció de les dates d’aquests campionats. Al juliol vaig baixar el ritme i, a partir d’agost, vaig intensificar els entrenaments per arribar en forma als jocs que se celebren aquests dies. Ara bé, amb el treball que jo tinc, a torns, disposo de temps lliure i això em permet entrenar-me sovint.

La calor és un handicap?
No necessàriament. Tingui en compte que la competició ciclista més important, que és el Tour de França, se celebra en ple mes de juliol, quan fa més calor. Cal adaptar-se a la calor i sortir a entrenar més primerenc o al capvespre per no anar al migdia, que és quan més estreny el sol.

El desè aniversari de l’atemptat de les Torres Bessones ha determinat que els jocs se celebrin a Nova York?
Hi ha previst realitzar molts actes commemoratius durant els jocs i l’11 de setembre. S’han programat moltes activitats dirigides als turistes que romandran allà una vegada concloguin els jocs.

Què li ha cridat l’atenció de les edicions anteriors ?
Em va cridar l’atenció el llançament de ferradura, hi ha moltes varietats de jocs, entre ells el tirasoga, un joc rural i tradicional molt conegut a les festes populars dels pobles. Hi ha altres exclusius d’aquests jocs, per exemple el tir, on participen sobretot policies, a part dels esports habituals com a atletisme, futbol, ciclisme i molts més. No saps el nivell dels rivals, ja que només te’ls trobes cada dos anys. Una bona marca pot deixar-te a les portes de medalla en uns jocs i una marca pitjor pot donar-te-la en els següents.

 
  • logo robopac
  • logo systempack
  • logo controlox
  • tlm
  • kuka-log
  • Bostik
  • Graco
  • logo ranpak
^
0
    0
    Tu cesta
    Tu cesta está vacíaVolver a la tienda
      Calculate Shipping
      Apply Coupon
      Te faltan para conseguir un 10% de descuento en tu cesta.
      Descuento exclusivo para materiales de embalaje. No aplica en pedidos con maquinarias.